Paksoi met noedels en biefstuk

geplaatst in: Paksoi recept | 0

Lekkere Paksoi met noedels en biefstuk maken is gelukkig erg eenvoudig. Het recept is trouwens niet alleen eenvoudig, het eten dat uiteindelijk op tafel staat is ook nog eens superlekker. Hoe maak je dit lekkere smulgerecht? Dat gaan wij je leren! Uiteraard kijken we eerst naar de ingrediënten die je nodig hebt om dit gerecht te kunnen maken. Vervolgens zullen we met je kijken naar de bereidingswijze.

De ingrediënten

  • 250 gram biefstuk, snijd deze in plakjes of reepjes
  • Olijfolie, gebruik ongeveer 75 ml
  • Witte wijnazijn (40 ml ongeveer)
  • 20 gram rietsuiker
  • Sojasaus (2-3 eetlepels)
  • Een eetlepeltje limoensap
  • Een halve rode chilipeper, snij deze in stukjes en verwijder de zaden
  • Vissaus (een eetlepel is voldoende)
  • Fijngesneden knoflookteentjes (2 stuks)
  • 100 gram eiernoedels
  • In stukken geschuurde baby-pakso, 2 stuks
  • Lente uitjes (een bosje)
  • 15 gr amandelschaafsel

Aan de slag

Als je alle ingrediënten in huis hebt kun je aan de slag met dit heerlijke gerecht. Als eerste stap meng je de volgende zaken: azijn, suiker, limoensap, sojasaus, olijfolie, knoflook, vissaus en chilipeper. Doe al deze zaken in een kommetje Vervolgens leg je de stukjes of plakjes biefstuk in de kom. Dek de kom af met wat folie, je kunt hier het beste plasticfolie voor gebruiken. Laat het geheel een minuut of 10 marineren.

Ook de noedels maak je klaar, bekijk hiervoor de instructies op de verpakking van de noedels. Dit was stap 2 van de bereidingswijze.

Nog slechts één stap en je kunt gaan genieten van het gerecht. Bak het vlees in een verhitte pan, gebruik een beetje olie. Vervolgens voeg je ook de marinade toe. Daarna de lente-ui, paksoi en amandelen toevoegen, deze bak je een minuut of twee mee, af en toe roer je het geheel goed door. Het toevoegen van gekookte noedels toe is de ene laatste stap. Schep het gehele mengsel een paar keer om en klaar is kees. Eet smakelijk!