Wil je lekkere paksoi met garnalen klaarmaken? Misschien krijg je wel gasten op bezoek en wil je een speciaal gerecht klaarmaken. Paksoi met garnalen is een gerecht dat niet zomaar in je opkomt waarschijnlijk. Toch kan het een heel lekker gerecht zijn. Heb je het nog nooit gegeten, dan raden wij je zeker aan het een keer uit te proberen!
Wat heb je nodig?
Laten we eerst eens kijken naar de ingrediënten, wat heb je nodig om het gerecht klaar te maken?
- Een pakje mihoen, dit is ongeveer 250 gram
- Een blikje ansjovisfilets van ongeveer 50 gram
- Twee struiken paksoi
- 2 uitjes
- 2 teentjes knoflook
- Zonnebloemolie (2 eetlepels ongeveer)
- Roze garnalen, twee bakjes van in totaal 125 – 150 gram
- Ketjap manis (2 eetlepels)
De bereiding van het gerecht
Allereerst ga je aan de slag met de mihoen. Bereidt deze zoals voorgeschreven staat op de verpakking. De ansjovis kun je vervolgens in kleine stukjes snijden. De paksoi snijd je ook doormidden, in de lengte. De harde stukjes van de stronk van de paksoi dien je te verwijderen. De overige delen kun je in reepjes snijden en vervolgens wassen. Als dat is gebeurd, sla het geheel dan droog zodat er geen water meer achterblijft.
De uien kun je pellen, door de helft doen en in ringetjes snijden. Ook de knoflook dien je te pellen om haar vervolgens de snipperen. Zet een wokpan op het vuur en verhit wat wokolie.De knoflook en uitjes dien je ongeveer 2 minuten te roerbakken. Voeg daarna de paksoi toe en roerbak deze ook een minuut of 2-3 mee. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van de garnalen, ansjovis en de ketjap toevoegen en goed verwarmen.
Server het bereide gerecht en geniet van overheerlijke paksoi met garnalen!